« Back to media

EBN huurt compleet verduurzaamd kantoor in stationsgebied van Utrecht

AMSTERDAM – IEF Capital en EBN hebben een huurovereenkomst gesloten voor circa 3.000 m2 kantoorruimte aan de Daalsesingel 1‐9 in Utrecht.

Het kantoorgebouw, dat in het stationsgebied van Utrecht ligt, is in opdracht van IEF Capital Rietveld op voorhand volledig gerenoveerd. Onderdeel van deze renovatie was het gebouw te verduurzamen met als resultaat een energielabel A en het certificaat BREEAM Very Good. Het kantoorgebouw is op dit moment een van de meest duurzame kantoorgebouwen in het stationsgebied van Utrecht. Het object is tijdens de renovatie direct verhuurd, maar er zijn nog enkele vierkante meters beschikbaar.

Naast de Daalsesingel 1‐9 wordt ook de directe omgeving van het kantoorgebouw vernieuwd en groener gemaakt. Zo wordt de singel door de gemeente Utrecht opnieuw ingericht, maken auto’s plaats voor wandelroutes langs het water en komt er ruimte voor horeca en winkels.

EBN investeert samen met nationale en internationale olie‐ en gasmaatschappijen in de opsporing en productie van olie en gas en in gasopslagen in Nederland. Het belang in deze activiteiten bedraagt tussen de 40% en 50%. Daarnaast adviseert EBN de Nederlandse overheid over het mijnbouwklimaat en over nieuwe mogelijkheden voor het benutten van de ondergrond.

IEF Capital is een joint venture tussen Bouwfonds Investment Management en IEF (Inflation Exchange Fund). De vastgoedportefeuille is verdeeld over vijf fondsen (waaronder IEF Capital Rietveld) en heeft een waarde van circa € 2.5 miljard. De portefeuille bestaat voornamelijk uit winkelobjecten op A‐locaties in Nederlandse binnensteden (80%), kantoren (14%), parkeergarages (4%) en overige beleggingsobjecten (2%). IEF Capital investeert in haar vastgoed, zorgt dat het haar waarde behoudt en hecht aan een goede relatie met haar huurders.

De verhuurder werd door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting begeleid bij deze transactie. EBN werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

« Back to media